Càries dentals i odontologia conservadora

Si no es manté una higiene correcta, s’instal·len bacteris a les capes superficials de la dent, que produeixen una debilitació constant de l’esmalt gràcies als àcids que produeixen a causa del seu metabolisme.

Trobem altres factors, com la digestió del menjar i no realitzar un raspallat posterior als àpats, debilita l’esmalt progressivament.
Un cop els bacteris han pogut creuar la barrera de l’esmalt, tenen un altre material més comestible, la dentina, i, per tant, l’evolució de la càries avança de manera més agressiva.

Com actuar a temps?

Si no s’actua, la càries segueix un procés evolutiu que acaba amb la destrucció de la dent.
Si s’actua a temps, la dent no ha avançat en el seu procés de destrucció i es pot fer un tractament més senzill, més econòmic i amb més garanties d’èxit.

Reconstrucció (empast)

És la tècnica més habitual per al tractament de les càries.


Diagnòstic: el primer pas és diagnosticar la gravetat de la càries i decidir el tractament a seguir.
Neteja en profunditat: la clau de l’èxit d’una bona obturació és netejar bé la zona afectada i eliminar qualsevol resta d’infecció. El tractament és ràpid i sense dolor gràcies a l’anestèsia local.
Reconstrucció: un cop hem eliminat la càries, es reconstrueix la dent amb material d’obturació. Gràcies a l’evolució de les noves tecnologies es poden obtenir obturacions molt estètiques, gairebé imperceptibles a la vista i de llarga duració.

Endodòncia (matar el nervi)

Si no s’actua a temps sobre la càries, la infecció arriba a capes més profundes com el nervi, llavors, cal recórrer a l’endodòncia i matar aquest nervi afectat.


Diagnòstic: primer cal veure si la infecció ha arribat al nervi.
Neteja del conducte: s’anestesia la dent i s’elimina el nervi infectat.
Omplir: s’omple l’espai buit deixat pel nervi amb material biocompatible.
Obturació o funda: finalment es trenca la dent amb una obturació (empast), o si fos necessari amb una funda.

Descripció

Dantapura, clínica dental

Nom

Text

5/5

Nom

Text

5/5