Periodòncia dental

La periodòncia és la branca de l’odontologia que s’encarrega de les malalties de les genives. La malaltia més habitual és l’anteriorment anomenada “piorrea” que ataca la geniva i debilita el suport de les dents.

Davant d’aquests símptomes, acut al dentista:

  • Envermelliment de les genives
  • Inflamació de les genives
  • Sagnat de les genives
  • Mal alè
  • Mal gust a la boca
  • Sensibilitat al fred
  • Mobilitat de les dents

Què és?

La periodontitis és la causa principal de la pèrdua de dents, i es calcula que un 60% de la població adulta pot desenvolupar aquesta malaltia a partir d’algun moment de la seva vida. Tot hi ser de patró evolutiu i extensió diferent entre els pacients, té una evolució constant que pot comprometre la durabilitat i la sustentació de les nostres peces dentals.

Símptomes i prevenció

Fase inicial: Es detecta una lleugera inflamació de la geniva i comença a aparèixer una mica de sang quan ens raspallem les dents.

Fase avançada: La geniva es veu clarament inflamada i molt vermella, ja no surt sang com abans i pot ser que es noti una mica mal alè.

Fase terminal: La geniva està totalment inflamada, les dents comencen a moure’s, fins i tot es veuen algunes arrels de les dents, i poden començar a caure algunes peces.

Tractament

La detecció precoç d’aquesta malaltia i el seguiment periòdic pel teu dentista són la clau de l’èxit per aconseguir interferir i controlar el transcurs de la malaltia.

El pla de tractament es realitza mitjançant sessions periodontals amb el teu dentista, que consisteixen en l’eliminació de la tosca situada sota la geniva, conjuntament amb l’eliminació de bacteris. I després una bona conducta i manteniment des de casa.

La tècnica bàsica és l’eliminació dels punts d’infecció, de manera senzilla i indolora gràcies als avanços de l’odontologia.

Hi ha diferents factors que poden influir en aquesta malaltia:

    Higiene dental

    Genètica. Factors hereditaris

    Tipus de saliva

    Alimentació

    Tabaquisme

    Trastorns hormonalse

Dantapura, clínica dental

Enric

Pensava que era poca cosa el que tenia, i era poc conscient del que estava passant. Després de la sessió clínica ho vaig entendre tot.

5/5

Laura

Entenc que és una malaltia silenciosa i d’ençà que ho sé, no m’ha donat cap problema.

4.5/5