Pròtesis dentals

La boca és una maquinària de precisió que regula els moviments i les forces que ens permeten la parla, la masticació i la digestió. Les dents treballen en equip.

Per a evitar sobrecàrregues i la futura lesió dental és molt important que tot el sistema funcioni conjuntament, sense espais que desequilibrin o debilitin el funcionament del sistema. L’espai que deixa la pèrdua d’una dent, pot ocasionar dolors articulars, molèsties a l’oïda, mal de coll i problemes digestius.

L’elecció de la pròtesi més adequada, depenent els objectius i requeriments del pacient, hi poden haver diferents opcions:
Pròtesi removible: Esquelètic, esquelètic amb ancoratges i dentadura completa.
Pròtesi fixa: Pont de metall i ceràmica i funda zirconi/disilicat i ceràmica estètica.
Implants: Implant, barra de subjecció i sistema de Locators (ancoratges).

Construcció de la pròtesi fixa

1a fase, presa de registres i disseny
El primer pas consisteix a enregistrar tots els paràmetres del pacient, per tal de poder realitzar un disseny exhaustiu segons la seva anatomia i fisonomia, després, es reprodueix en cera per a obtenir la forma base, i així, poder decidir si és l’idoni per obtenir el resultat òptim del tractament.
2a fase, proves d’ajust i precisió
Mitjançant radiografies i altres proves complementàries s’avalua l’ajust i la precisió de l’estructura.
3a fase, proves estètiques
Les peces es modelen amb la barreja de diferents ceràmiques, aconseguint així el color i la forma adequada per a cada dent. Els retocs finals permeten imitar al detall cada un dels perfils, fins que sembla una dent natural.
4a fase, col·locació
La pròtesi queda a punt per col·locar-li al pacient, amb una adaptació immediata. Construcció de la pròtesi fixa

Material per a la higiene

Irrigador bucal: L’irrigador bucal és com una petita dutxa. S’aplica un petit raig d’aigua a pressió directament sobre la dent, aconseguint una higiene més profunda i eficaç.
Raspall elèctric: És un raspall de dents que vibra suaument i ajuda amb el moviment necessari per a eliminar les restes d’aliments de les dents.
Fil de seda: És un fil o una cinta fina que s’utilitza per a netejar la paret interdental, on s’acumulen aliments i no es pot accedir amb el raspall.
Raspall interproximal: Són petits raspalls dentals dissenyats especialment per netejar les zones que hi ha entre les peces dentàries, on no arriba el raspall de dents normal.
Raspall lingual: És un raspall ample que permet eliminar molt suaument les impureses de la llengua.

Com conservar la seva pròtesi dental

És molt important raspallar la pròtesi regularment i en profunditat. En alguns casos necessaris, i segons les indicacions del seu dentista pot utilitzar accessoris complementaris com: irrigadors, raspalls elèctrics o raspalls interproximals.

Segons el tipus de pròtesis es necessita un determinat manteniment per tal de garantir una durabilitat de les pròtesis. I un seguiment exhaustiu per part del seu dentista, que aquest patró li serà detallat el dia de la col·locació de les seues pròtesis.

Dantapura, clínica dental

Francesc

La meva elecció va ser basada en la meva comoditat i. pressupost. Ara, estic molt content amb l’assessorament.

5/5

Anna

Vaig deixar-me assessorar i sens dubte la millor elecció.

5/5